Seminar

Fremtidens kreftbehandling: samfunnsoppdrag kreft

Hvor:

Møtesal Skram, andre etasje, Litteraturhuset i Oslo

Når:

Tirsdag, 25. april, 08.15-09.30

Pris:

Gratis

25. apr 2023

Om arrangementet

Velkommen til frokostseminar i møteserien Fremtidens kreftbehandling. Vårens tema er “samfunnsoppdraget kreft”.

Hvert år får 3,5 millioner europeere diagnosen kreft, ifølge EU-kommisjonen. Om utviklingen fortsetter, vil tallet være 4,3 millioner i 2035. Kreft er i dag den vanligste dødsårsaken i Norge og i flere europeiske land. Utfordringen på kreftområdet er med andre ord formidabel – og økende. Nettopp derfor har EU definert kreft som ett av fem store samfunnsutfordringer, som har fått sine tilsvarende målrettede samfunnsoppdrag, såkalte missions. Disse oppdragene skal føre til løsningsforslag på vår tids største utfordringer innen miljø, klima og kreft.

Hvordan kan vi best lykkes med et samfunnsoppdrag på kreft i Norge? Og er det ønskelig fra politisk hold å bruke missions som metode? Dette er sentrale spørsmål vi vil debattere med stortingspolitikere og samfunnsaktører under frokostseminaret Fremtidens kreftbehandling.

Seminaret er gratis og åpent for alle, men vi oppfordrer publikum til å melde seg på. Klikk her for påmelding og oppdatert program 

Møteserien Fremtidens kreftbehandling har to årlige frokostseminarer, i Oslo og i Arendal, og er et samarbeid mellom Oslo Cancer Cluster, Kreftforeningen, LMI, Janssen, AstraZeneca og MSD. Du kan lese mer om møteserien på denne prosjektsiden (på engelsk). 

Moderator er Erik Aasheim.

Frokost serveres fra kl. 8.15. Seminaret starter kl. 8.30 i Møtesal Skram, andre etasje, Litteraturhuset i Oslo

Meldinger ved utskriftstidspunkt 30. november 2023, 05:57 CET

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.