Leve bedre med kreft - Agder

Hva synes kreftpasientene og pårørende om overgangen mellom sykehus og hjem? Hva kan vi gjøre sammen for bedre livskvalitet?

Tirsdag 23. januar arrangerte Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) avd. Agder og nasjonalt, Kreftforeningen og Cancer Mission Hub Norge, workshop i Kristiansand.

Tirsdag 23. januar arrangerte Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) avd. Agder og nasjonalt, Kreftforeningen og Cancer Mission Hub Norge, workshop i Kristiansand.

Hva synes kreftpasientene og pårørende om overgangen mellom sykehus og hjem? Hva kan vi gjøre sammen for bedre livskvalitet? Formålet var å samle viktige interessenter i Agder-regionen for å mobilisere til samfunnsoppdraget på kreft, med fokus på «Leve bedre med kreft». For å lykkes i EUs samfunnsoppdrag på kreft må forskningsmiljøer, myndigheter, næringsliv, brukerorganisasjoner og helseforetak samarbeide om å finne gode løsninger.

Det var over 70 påmeldte fra kommuner, bedrifter, universitet, sykehus, brukermedvirkere, likepersoner, pasienter og pårørende. Workshopen var delt i tre deler hvor første del tok opp temaet hvorfor mobilisere? Hva er behovet og hvilke finansieringsmuligheter finnes?

 

Arbeidsverksted Agder Leve bedre med kreft

  • Velkommen ved initiativtaker NSCC

  • Kreftpasientenes behov – Kreftforeningen presenterer innsikt – Geir Osmund Wehus, distriktsleder Kreftforeningen

  • EU Cancer Mission og Cancer Mission Hub Norway – Kari Øritsland, NSCC

  • EU rådgiveren vår – hva kan jeg hjelpe med? Sergio Ferreira, Norwegian Smart Care Cluster og Norway Health Tech

  • EU4Health – hilsen fra Irene Olaussen, Helsedirektoratet

Del to var en speed-introduksjon av ulike aktører, mange av dem lokale:

  • «Livet med og etter kreft; fra pasient- og pårørendeperspektiv». Andreas Vikhals og Marianne Smith

  • LETSGO-studien – hvordan øke helsekompetansen etter kreftbehandling? Ingvild Vistad, seksjonsoverlege PhD ved Kvinneklinikken, Sørlandet sykehus Kristiansand og Professor II, Universitetet i Oslo

  • Er det bare å gi pasientene et treningsprogram så ordner de resten selv? Sveinung Berntsen, professor, PhD, UiA, fakultet for helse og idrettsvitenskap

  • «Helsefelleskap i Agder: Pakkeforløp hjem – fra pilot til å ta i bruk? Kan teknologien hjelpe?»  Sørlandet sykehus ved Ivan Olsen

  • «Pakkeforløp hjem – hvilke behov ønsker vi å løfte frem fra livet i kommunene?» Kreftkoordinatorene Signe Telhaug (Evje og Hornnes, Bygland, Valle, Bykle og Åseral kommune), Kirsti Mushom Friis (Lindesnes kommune) og Reidun Abelsæth (Kristiansand kommune)

  • EU-prosjekt i Norge & Sykehuset i Telemark: «MyPath», Dag Ausen, DNV Imatis

  • Styrka oppfølging av kreftpasientar gjennom digitale helsetenester i Helse Vest-regionen, Geir Granerud, Helse Bergen

Del tre var gruppearbeid med innspill til mulighetsrom og finansiering. Gruppene inneholdt blant annet deltakere fra kommune, sykehus, næringsliv og Universitetet i Agder, og engasjementet var stort. NSCC var svært fornøyde med programmet, og påpekte særlig at det var mange og gode lokale aktører og at pasient- og pårørendestemmen var sterkt til stede.

Meldinger ved utskriftstidspunkt 4. oktober 2024, kl. 20.59 CEST

Det ble ikke vist noen globale meldinger eller andre viktige meldinger da dette dokumentet ble skrevet ut.